torsdag den 12. september 2013

Den første måned i The States

Hej alle sammen!

Undskyld mange gange for mine dårlige blogger-evner, har bare ikke rigtig haft tid. Jeg har så travlt stortset hver eneste dag, hvilket kun er godt. Men dette påvirker selvfølgelig bloggen :-(.

Meen, jeg har nu været i USA i lidt over en måned - og jeg elsker det! Dog er det lidt sørgeligt at tænke på, at jeg skal hjem om allerede 9 måneder...

Alt er simpelthen SÅ vildt billigt herover!! Du kan få en dåsesodavand til 3 kr ca, og en cheeseburger/McChicken/hamburger koster kun 5,6 kr!!


Opdatering omkring forskellige ting
__________________
Skolen:
Jeg har fået ret mange spørgsmål, om hvor meget jeg egentlig forstår i skolen, og hvordan det er osv.
I starten var der selvfølgelige lidt usikkerhed med nogle fag som f.eks. science, history, geometry og accounting. Geometry var virkelig svært, og jeg havde vildt mange problemer med det, og jeg kopirede egentlig bare fra Kendra. Så efter den 1. uge fik jeg skifte geometry ud med accounting, som er en slags business math class. Selvfølgelige er det ikke vildt let, men det er meget bedre end geometry!

Overraskende nok har jeg faktisk ikke haft ret mange lektier for endnu. I english læser vi en bog og svarer på spørgsmål i skolen, så ingen lektier der. I accounting når jeg altid at lave hvad jeg skal deroppe, så heller ingen lektier der. I history skriver vi bare i klassen, så ingen lektier der. I science laver vi for det meste tingene deroppe, så det er kun f.eks. essays, vocab cards, posters man laver derhjemme - hvilket er valgfrit, da læren bruger et system, hvor man selv bestemmer om hvad man vil lave.
Derudover er det meget anderledes fra Danmark at herover, bruger de points til karakter. Alt over 65 er passed.

Jeg har 1. lunch, hvilket jeg egentlig er okay tilfreds med (er lidt ligeglad). Hvor jeg sidder sammen med en masse søde mennesker.
Maden til lunch er nogle gange godt, andre gange vildt dårligt!! Men noget jeg har lært er, at det spiser MASSER af kylling!! En uge var der kylling til lunch 4 dage ud af 5!
Og som en bonus for mig får jeg gratis lunch (og morgenmad på skolen, hvis jeg vil ha det), fordi jeg ikke har en høj indtægt (de penge mine forældre sender til mig).

Folkene på skolen er alle sammen så søde! Hvis man har et spørgsmål omkring noget, så spørger man bare en og får svar! Og de er alle sammen gode til at tale en, specielt i starten hvor man var helt ny, hvilket er rigtig dejligt.
Jeg snakker med en masse forskellige, og de er alle sammen så søde.

Familien:

Min værtsfamilie er simpelthen så fantastisk! Jeg føler som, jeg altid har kendt dem og bare har været væk og så endelig er kommet tilbage. De er så søde til at hjælpe mig, hvis jeg har nogle problemer, spørgsmål eller andet.
Jeg kommer også vildt godt ud af det med begge mine værtssøstre. De er SÅ søde og skøre, hahah.
Lige pt. bor min værtsmor's mor hjemme ved os, da hun har haft nogle problemer med hendes health. Hun kan ikke snakke ordentlig, så nogle gange siger hun tingene omvendt eller kan ikke udtale det. Hun er simpelthen SÅ sød! Man kan ikke andet end at elske hende.

Kirken:

Som sagt noget andet der også er vildt anderledes herover er, at stortset alle går i kirke - hver uge, hver anden, hver måned eller lign.
I min familie går vi i kirke 3 gange om ugen - 2 gange om søndagen & 1 gang om onsdagen. Det lyder måske slemt og ret kedeligt, men det er en HELT anderledes kirke og gudstjeneste i forhold til Danmark! Der er meget mere gang i det herover. Musikken er god, og der er gang i den. Præsten får en til at ville lytte, og de taler om ting, man kan relaterer til.

I kirken har de en gymnastiksal, hvor vi(the youth group) om onsdagen bare spiller og leger forskellige ting. F.eks. Volleyball, basketball eller en af de voksne har lavet en aktivitet for os. F.eks. i dag havde vi skattejagt.
Også omkring kl 20 kommer præsten i salen og prædiker for os i omkring 10-15 minutter.

I kirken har alle de unge en 'youth group', hvor vi laver forskellige ting sammen. Som også før nævnt sports.
Nogle gange tager vi ud og spiser sammen på en restaurant, andre gange tager vi hjem til en og svømmer i deres swimmingpool. Jeg elsker the youth group! De er alle sammen så søde, og vi har det altid sjovt sammen!

______________________

Har tænkt på at lave en 'ask me-video' - så hvis i har nogle spørgsmål, smid dem endelig herind!
Ellers er i meget velkommen til at spørge mig på formspring, twitter eller facebook. Smider link ind i bunden.

Anyway, jeg håber, I alle har det godt derhjemme i Danmark, og i ikke er alt for ulykkelig uden mig ;-). For at være ærlig har jeg ikke rigtig haft hjemve endnu, hvilket kun er positivt, men selvfølgelig savner jeg jer alle sammen.

By the way, kun 2 dage til min fødselsdag :))) (fredag d. 13 september)

Formspring: http://spring.me/LotteSoegaardPe

Facebook: https://www.facebook.com/LotteSoegaardPedersen

Twitter: https://twitter.com/lotte_soegaard


Ingen kommentarer:

Send en kommentar